Column

Uit je comfortzone tijdens een lockdown?

De laatste dagen van 2020 breken aan,zonder in herhaling te vallen over het virus, de maatregelen, de risico’s en de persoonlijke drama’s en het leed dat sommige mensen hebben ervaren.. is er ook de lockdown. Een fenomeen dat we eerder niet kenden maar nu al twee keer meemaken. Het voordeel van een lockdown is jezelf vermaken opnieuw uitvinden. Omdenken noemen ze dat geloof ik.

We besparen geld dat we normaal liever uitgeven aan etentjes, shoppen, theater of concerten. Dat kan nu niet. We weten allemaal dat er sectoren zijn die zware verliezen lijden en zonder deze tekort te doen wil ik het hebben over de winst die de consument die niets uitgeeft haalt. Want tijdens de lockdown is het een perfect moment om te sparen wat je bespaart. En als je denkt dat je niets te doen hebt, begin dan met het verzinnen van een spaardoel. 

Wat dacht je van het halen van een vaarbewijs? Na de lockdown die cursus tot nagelstylist toch gaan doen? Of een ander soort vakantie zodra het weer kan? Maak plannen die je nu nog niet kan uitvoeren, maar waar je nu wel alvast een financiële basis voor kan leggen. Dan krijg je iets om naar uit te kijken, dat is leuk.

Voor minder ambitieuze lockdown tips tegen de verveling die ook wel eens toe slaat, de mogelijkheden zijn eindeloos. Spelletjes spelen, thuis en buiten, wat denk je van vier op een rij, schaken of spoorzoekertje buiten. Maak wat lekkers, bak een taart en bezorg het bij iemand die je wel wilt verrassen. Stap in de auto en maak een tour de Nederland terwijl je meezingt met je favoriete muziek en zorg voor een pitstop bij een mooi strand of monument. Ga foto’s maken, maak selfies, maak een hele fotoshoot thuis met de kleding die je nooit meer draagt. Verander je make up, probeer iets nieuws met je kapsel. Zou een kuif je nog staan, of wat lukt je met haarspeldjes. Volg een tutorial op YouTube neem een online less fitness, of kijk een filmpje over een onderwerp waar je nog niet zoveel over weet. Leer een taal, leer pokeren, start een thuis studie, wordt creatief. Schrijf een verhaal en lees het voor aan je kinderen, een mooie brief voor wie wel een opsteker gebruiken kan, vertel je vrienden wat ze betekenen, zing een liedje. Of leuker nog, pak je lievelingsliedje en verzin je eigen tekst erop, zing het in op je telefoon en stuur het naar je vrienden. Geef ze iets te lachen, of te huilen, dat kan natuurlijk ook. Verander je kamer, verplaats eens een meubel, als het niet leuk is zet je het weer terug. Heb je een tuin ga dan naar buiten, veeg de bladeren op een mooie hoop, zet de kerstlampjes aan, hang ze over de reling van je balkon. Pak je partner bij de kladden en klieder elkaar onder, met zeepsop of slagroom of gewoon met elkaar. Verzin theorieën over de wereld, hoe gekker hoe beter en verbindt alles zomaar met elkaar. Zet het journaal een dagje uit en kijk naar iets anders, of zet alles uit en praat met elkaar. Poets je schoenen, start een voorraad, kijk in je kasten, bewaar je teveel? Pak een pen en een potlood begin te tekenen, hou een wedstrijd thuis wie het mooist natekenen kan.

Is het serieuzer, en is je bedrijf nu gesloten, denk dan terug aan hoe je ooit bent gestart. Zou je dat op dezelfde manier opnieuw doen, wat kon er anders, misschien vind je er een goed idee? Is er nog een plan B?

Of stop met iets moeten, en ga lekker zitten, geniet van het feit dat even niets hoeft.

Ik heb geen idee hoe het bij iedereen is tijdens een lockdown, maar ik hoop simpelweg dat iedereen iets ontdekt dat het een beetje gezellig maakt, of wie weet ontstaat er tijdens de lockdown wel een nieuw idee..

Ineens is daar VP actueel, een online nieuwssite, maar wie zit erachter?

Vanuit de redactie stel ik me graag aan u voor.

Ik ben Vera, 42 jaar en ik wil mooie artikelen schrijven. Daar begint alles voor mij mee. 

Ik zag de mogelijkheid om deze website op te starten waarmee ik onder andere kleine ondernemers een kans wil geven iets over zichzelf en hun bezigheden te kunnen delen via een mooi artikel op internet. 

Ook wil ik schrijven over de verhalen achter het nieuws of onderwerpen waar je niet snel iets over ziet in de media maar wel actueel kan zijn voor de lezer. Daarbij is Voorne Putten een belangrijk uitgangspunt, maar ook een vorm van Vrije Pers, niet beïnvloed door bijvoorbeeld adverteerders of anderszins belanghebbenden.

Al sinds mijn kindertijd heb ik een voorliefde voor schrijven. 

Op de basisschool maakt ik een clubblad voor mijn vriendinnen. Dat deed ik op de typemachine, ik tekende er plaatjes bij en maakte dan drie kopietjes om aan mijn vriendinnetjes te geven. Een origineel exemplaar heb ik nog in mijn jeugdsentiment doos die nu ergens in een kast staat.Als puber schreef dagboeken vol, gedichten, korte verhalen daarvan heb ik het merendeel verbrand. Ik ontdekte dat schrijven niet altijd zware kost hoeft te zijn, het kan een mooi instrument zijn wanneer mensen persoonlijk iets te verwerken hebben. Vanuit huis en school werd de leergang richting de hogeschool voor Journalistiek niet gestimuleerd. Ik wilde meer weten over de wereld buiten de schoolbanken en ik werd, terecht, niet als ijverige leerling gezien. 

De liefde en het geduld om te studeren kwam later pas.

Ik ben nieuwsgierig van aard en daardoor op veel plekken beland, waaronder in Spanje. Het schrijven heb ik nooit echt kunnen laten. In Spanje schreef ik content voor een website, en begon ik aan mijn manuscript voor een boek. In Nederland volgde ik in mijn eigen tijd cursussen op journalistiek gebied en schreef op vrijwillige basis voor een aantal organisaties in de regio.

Ik geloof dat als je ergens passie voor hebt, je er mee bezig wilt blijven. 

En dat zolang je bezig blijft er zich vanzelf een kans voordoet die je dan kunt grijpen.Daarom draag ik kleine ondernemers en mensen die hun passie volgen een warm hart toe. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik kreeg om te mogen schrijven voor verschillende instanties en de artikelen en columns die een plek kregen in een regionale krant. Mijn manuscript ligt nog in de kast.. Het is een spannend schrijfproces geweest en ik ben er nog niet aan toe de grote stap richting een boek te zetten. 

Het gaat bij VP actueel verder niet om mij maar om wat een mooi artikel voor anderen kan betekenen.