De omgeving van de bloempot van Rotterdam bloeit!

The New York Times schreef een voorpagina artikel over het bijzondere depot van Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Loes Luca noemt het de soepkom, de pot, de slabak en Rotterdammers kennen het als de bloempot. Als je er eenmaal naartoe wandelt, vergeet je even alles en kijk je naar een fenomeen dat de stad naar je terug spiegelt. En.. ook het plein achter het depot is een bezoekje waard. Jong en oud vermaakt zich daar op skates, draait een leuk muziekje, er wordt gedanst en er kan een bakje koffie worden gehaald. De sfeer om het depot heen is ontspannen en ondertussen straalt het depot magistraal haar allure uit. Laat je verbazen en wordt vrolijk van de bloempot en haar omgeving.

De omgeving van het depot krijgt een make over maar een bezoek is ook tijdens de verbouwing de moeite waard,

Het museum werkt hard aan een optimale publieksbeleving, er is een dakterras met restaurant voor bezoekers waar het uitzicht op de stad prachtig is. Er wordt gezegd dat er in het depot meer kunstwerken te zien zijn dan in een museum zelf want in het museum van Boijmans van Beuningen kunnen is er ruimte voor maar een klein deel van alle kunstwerken. Momenteel krijgt de omgeving een nieuwe indeling zodat het museumplein vanuit de stad beter toegankelijk wordt.

In het depot kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Het laat ruimtes zien die men normaal gesproken niet te zien krijgt in een museum. De technische ruimtes van het depot, waar de luchtbehandelingskasten en klimaatinstallaties zich bevinden of in de ruimtes waar het museum op maat gemaakte klimaatkisten timmeren voor kunstwerken die naar het buitenland worden vervoerd. Het biedt bezoekers inzicht in wat er zich achter gesloten deuren van een museum afspeelt. Een kijkje achter de schermen.

Het depot gaat in het najaar 2021 volledig open voor publiek.

De zomer nodigt uit alvast te gaan kijken bij het depot en de omgeving. Behalve op het plein achter het depot waar er een gezellige sfeer hangt is ook het park open voor publiek en is het er goed toeven op een kleedje met een drankje in de zon.