Petitie sportscholen: Voorkomen is beter dan genezen.

Mark Smith is een petitie gestart om aan te bieden bij de minister. Hij wordt gesteund door de sportbranche die graag de deuren van de sportscholen willen openen. Voor de tweede lockdown kon de fitness branche de bezoekers van sportscholen goed reguleren. De petitie is al ruim 14.000 keer ondertekent.

GOED TE REGELEN

Sportscholen en fitnesscentra maakten gebruik van een reserveer systeem, tussen sporters was er voldoende afstand doordat de ruimte ander werd ingedeeld en er was continuïteit in het schoonmaken van fitnesstoestellen.

SPORTIEVE BIJDRAGE

De welwillendheid van sporters om positief bij te dragen door zich aan de maatregelen te houden was groot. Voor het algemeen welzijn van mensen is lichaamsbeweging geen luxeproduct maar van bewezen toegevoegde waarde.

WELZIJN

Behalve fysieke voordelen zoals het onderhouden van weerstand, voorkomen en verbeteren van blessures of klachten en het vergroten van de algehele conditie, is sporten ook een mentale uitlaatklep voor mensen. En juist boven de leeftijd van 27 jaar is het belangrijk om lichaam en geest te onderhouden. Het is te voorkomen dat mensen in de problemen raken doordat ze minder fit zijn.

DE PETITIE

https://sportscholenopen.petities.nl/