Column: 15 minuten winkelen voelt als..

Ik boekte vandaag 15 minuten winkelen bij de plantenhal in Zuidland. Gezegend met flinke behoefte tot lentekriebelsbevrediging ( dat woord bestaat nog niet maar bij deze..) boekte ik enthousiast via hun website mijn allereerste shopmoment, nu het weer mag. Binnen een recordtijd van toen tot vijftien minuten wilde ik van mijn wintertuin weer een gezellig voorjaarstuintje maken. Challenge accepted.

Want ik ben echt niet gewend om maar vijftien minuten te besteden in een winkel. Ik ben er zo een die overal even aan wil zitten, alles wil bekijken, op mijn gemak staat te twijfelen over welke kleur of, in dit geval, welk plantje ik nou wil.. Ik had geluk. Veel te vroeg kwam ik aan bij de Plantenhal want ik wilde het moment dat ik naar binnen zou mogen niet missen. Buiten stonden al wat planten uitgestald en ik vroeg of ik alvast een karretje mocht om buiten alvast wat plantjes in mijn karretje te plaatsen. Buiten stonden een paar anderen net als ik te wachten op hun tijdvak maar ik mocht toch alvast beginnen met in te slaan. Op HET moment dat de winkel haar deuren voor me opende, en mijn karretje al best gevuld was, kreeg ik eenmaal binnen een soort van haast.. Ik wilde bloemen, vaste planten, en wat groters maar wat dat moest worden wist ik niet, en nu ik er toch was wilde ik meteen iets mee pakken voor de vogeltjes, en oh ja.. potgrond. Fuk dat ligt helemaal achterom buiten. Doorlopen, doorlopen. Doorlopen met mondkap op dan ben ik zo buiten adem want mijn conditie is ruk merkte ik gisteren met een rondje joggen en wat hiit training thuis en ik ben bekend met hyperventilatie en oh ja, bronchitis. Ik krijg steevast een loopneus in een mondkapje en dat ding zakt ook steeds van mijn neus af. Stiekem depte ik mijn neus droog terwijl ik het gevoel kreeg dat ik pakte wat ik pakken kon.

‘Mevrouw, uw tijd zit er bijna op.’ Attendeerde de vriendelijke medewerkster me. ‘Waar is de kassa?’ Antwoordde ik bijna verdwaasd door zoveel haast.

Win een minuut winkelen! Zo voelde het een beetje.

Voor..
Na..