Gastcolumn: Corona kilo’s

VP Actueel laat graag anderen aan het woord. Een gastcolumn is dan ook dé plek waar je kan schrijven over wat je bezighoudt. Dit keer is Ronald van Naamen onze gastcolumnist. Hij schrijft over..

CORONA KILO’S.

Het zat ons niet mee in 2020.Het corona virus sloeg ons om de oren en steeds meer dingen werden ons afgenomen. Wat overbleef was thuis zitten en jezelf maar zien te vermaken. Televisie en de digitale middelen zoals mijn mobiele telefoon was ik al gauw zat. Bingewatchen op Netflix heeft toch wel het een en anders met me gedaan qua…hoe zal ik het zeggen? Mijn…eeeh… gewicht!

De avonden “boredom” en series verslinden brachten de nodige andere dingen met zich mee.. Vooral veel borrelnootjes, bifi worstjes, zakken M&M’s om maar niet te spreken van de flessen bier, wijn, whisky en andere dranken die in een rap tempo veranderden van licht alcoholisch naar zwaar alcoholisch. Ik, tikte vorig jaar de 50 aan qua leeftijd en was vol goede bedoeling om weer te gaan sporten. Op nog geen 600 meter van mijn appartement was er net een Basic Fit geopend en ik wilde een abonnement aanschaffen toen onze regering de maatregelen nog verder terugschroefde en ook de sportscholen niet langer open konden blijven.

Ik wil het echt…het “afvallen”. Ik weeg nu 100 kilo en dat buikje kan echt wel wat minder.

HELP!

Ik besloot het anders aan te pakken en schakelde een semiprofessionele dieet coach in. Iemand van wie ik weet dat ze heel goed is in allerlei disciplinaire dingen en verstand heeft van Low Carb diëten, voedingsstoffen en voedingsmiddelen en zelfs de Hardcore-methode het 24 of 48 uur vasten! Ik heb gewoon even een stok achter de deur nodig om te beginnen, een balk wellicht met wat roestig spijkers erin en iemand die dan klaar staat om deze flink in mijn rug te slaan als ik weer eens van mijn pad afdwaal of ga smokkelen…

AFKICKEN

Maandag begin ik…echt waar! Ik heb zelfs al alle boodschappen in huis heel veel groene groentes, crackers, en fruit en yoghurt. Maar als een volleerd junk die weet…en zegt, dat ie maandag gaat afkicken, eerst nog even snel een shot heroïne zetten want het is nu zondag en…..maandag begin ik! Als een scène uit de film “Trainspotting” voel ik me, Ewan mc Gregor. Ik ren door de straten van Rotterdam. Ik zie dat de shoarma tent open is. Een kapsalonnetje (van zo’n tweeduizend calorieën). Kan nog wel…het is immers nog geen maandag…en…Maandag begin ik echt! Ik ren verder, en snaai bij de bakker nog twee saucijzenbroodjes mee. (Ondertussen hoor ik de eerste tonen van: “Iggy Pops” lust for life in mijn hoofd)

“tum tum tum tutu tu tum tum tum tutu tu tum”

Ik ren nog verder, en bij de sigarenboer, stop ik om snel nog twee snickers in mijn mond te doen.

“Here comes Johnny Jen again”…….zingt, Iggy pop nu in mijn hoofd…

Maandag begin ik…..ja, maandag….Echt!!!

Foto: Ronald van Naamen