Italië accepteert late levering van Pfizer en BioNTech niet

De Italiaanse overheid is van plan juridische stappen te zetten tegen farmabedrijf Pfizer. Dat heeft de topman van de Italiaanse crisiscel Domenico Arcuri aangekondigd.

Vrijdag bleek dat Pfizer en zijn partner BioNTech niet de beloofde aantallen dosissen kunnen leveren. Dit leidde tot verontwaardiging in verschillende Europese landen. De bedrijven reageerden door kennis te geven van een plan om de vertragingen tot een week te beperken maar volgens Arcuri kreeg Italië het bericht dat de vertragingen toch langer zouden gaan duren. Deze week ziet Italië de leveringen met 29 procent verlaagd.

De Italiaanse autoriteiten zijn bezorgd over de planning voor de toediening van de tweede dosis voor het zorgpersoneel. Er zijn intussen al 1,2 miljoen mensen in Italië een eerste keer gevaccineerd. Vrijdag stuurde Rome al een tegenbericht naar Pfizer Italië, waarin het bedrijf werd aangemaand de leveringen onmiddellijk te herstellen.

Foto: DVHN