Facebook pagina uitgelicht: Voorne-Putten Bikers

https://www.facebook.com/groups/1185120148488016/

IETS VOOR JOU?

Voor wie graag met anderen wil rijden op de motor bestaan er op Facebook verschillende sites waar je terecht kunt om mee te gaan met de ritten die georganiseerd worden. Een van de pagina’s waar het vrijblijvend is om aan te sluiten is Voorne-Putten Bikers.

GEEN MOTORCLUB OF KLIEK

Hoewel het een privé pagina is betreft het geen besloten groep. Je hoeft geen lid te worden van een motorclub om in een groep een mooie motor rit te maken. Op de pagina van Voorne-Putten Bikers vind je mensen uit de omgeving terug van alle leeftijden en achtergronden. Het type motorfiets dat je rijdt maakt ook niet uit. Wanneer er een rit georganiseerd wordt is iedereen welkom om aan te sluiten, gezelligheid en ontspannenheid staan voorop en niemand wordt tot iets verplicht.

RIJ JE MEE?

Tijdens de ritten in groepsverband van Voorne-Putten Bikers zorgen de rijders voor elkaar. Dat betekend dat er gereden wordt op een manier die veilig is voor iedereen. De ervaring is dat ervaren en onervaren rijders prima met elkaar mee komen. Tijdens het motorseizoen, ongeveer tussen Maart en Oktober, worden er regelmatig ritten vanaf een centraal gelegen vertrekpunt georganiseerd dat voor iedereen erg makkelijk aan te rijden is. De routes worden soms vooraf uitgestippeld maar er is ook voor vertrek overleg ter plaatse met elkaar. Naast het rijden wordt er wel eens een Meet&Greet georganiseerd om elkaar los van het rijden ook te leren kennen, natuurlijk wel wanneer de corona maatregelen dat toestaat.

In groepsverband is de plek waarop je meerijdt onderdeel van de verkeersveiligheid.

ZIJN ER REGELS?

Ries Voor richtte de pagina in juli 2020 op en sindsdien zijn er ruim 380 leden. Hij richtte de pagina op omdat hij vaak bikers alleen zag rijden, waaronder hijzelf, en bedacht; ‘Waarom geen site waar je kan afspreken met anderen op Voorne Putten?’ “Of je nu samen met iemand anders wilt rijden of in groepsverband.” Zegt hij hierover. “En het maakt niet uit welk merk of type je rijdt.” Om de pagina vriendelijk te houden voor iedereen heeft hij samen met een paar beheerders wat groepsregels toegevoegd aan de pagina. “Omdat er in de groep veel diversiteit is aan type motoren, en er rijden mannen en vrouwen mee staat respect hoog in het vaandel. ‘Give respect to get respect’ komt ook terug in ons logo.” Voor de rest is promotie en spam niet toegestaan.

Ries Voor nam het initiatief voor de pagina om met anderen te rijden

GEZELLIGHEID

Via de pagina kun je lid te worden van een whatsapp groep. Lang hebben beheerders geprobeerd de whatsapp zuiver over de ritten te laten gaan maar inmiddels vinden mensen elkaar daar ook terug voor het uitwisselen van tips over motoronderhoud en is het een plek geworden waar je ook terecht kan voor wat humor en relativering in tijden van de corona. Respect staat hoog in het vaandel en dat merk je terug in de gemoedelijke sfeer die er tussen de leden op de pagina, in de whatsapp en ook tijdens de ritten is.

VOORNE-PUTTEN BIKERS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/groups/1185120148488016/

Tourmotoren, bobbers, racers, naked bikes.. type motor maakt voor de rit niet uit.