Memories and Music: Nostalgie binnen handbereik, terug gaan in de tijd is mogelijk in Brielle.

Ze hebben een ‘Happy days’ coffeecorner waar je een verzoeknummer kunt aanvragen terwijl je in een drankje doet. Memories and Music is meer dan een winkel, het is een plek waar iedereen welkom is. Of je nu nieuwe snaren voor je gitaar nodig hebt of op zoek bent naar dat ene liedje of iets bijzonders op het gebied van muziek, Als zij het niet al hebben, gaan zij het zeker voor je kunnen vinden.

Een kleine greep uit het aanbod van Memories and Music

Dromen van muziek

Tijdens het coronajaar de winkel van je dromen openen? Chris en Jacqueline deden het. Afgelopen mei opende Memories and Music haar deuren. Een openingsfeest kon niet gegeven worden vanwege de maatregelen maar voor hen was het een bijzondere dag die ze in 2021 alsnog hopen te vieren. Memories and Music is de enige winkel op Voorne Putten waar je nog echt muziek kan beleven.

“We kochten twee en een half jaar geleden een jukebox voor thuis, en zochten daar de singles van elpees voor. Dat liep een beetje uit de hand, dus kochten we een pick up platenspeler erbij en kochten daar ook elpees voor. De zoektocht werd een echte hobby en we bedachten al gauw dat we een winkel wilde. We opende trots onze deuren na een verbouwing van de winkel en natuurlijk de de koffiecorner in de stijl van ‘Happy Days’. Mensen helpen hun muziek te vinden is erg leuk.” Vertelt Chris. “Dit doen we dan ook regelmatig en het is ontzettend leuk om iemand blij te maken met een nummer, plaat of cd die ze al heel lang zoeken.”

We missen steun van de regering

Door Corona moesten zij net als vele anderen hun deuren sluiten en Memories and Music bestaat te kort om in aanmerking te komen voor het steunpakket van de regering nu het coronavirus ondernemers dwingt hun deuren te sluiten. Om hun droom niet te hoeven opgeven startte ze een maand geleden met hun website en  een webshop. En we hebben dagelijks een veiling op Facebook waarbij mensen op een leuke manier kunnen bieden op bijvoorbeeld een muziekpakket. Ze houden toch nog contact met mensen en als er een bestelling wordt geplaatst bezorgen Chris en Jaqueline dat met veel plezier op Voorne Putten. 

“We maken er altijd even een gezellig moment van, dat wordt gewaardeerd, maar wij waarderen het ook enorm dat we iets mogen bezorgen want we voelen ons zo gesteund als mensen iets bestellen. Daarom hebben we speciale acties voor deze periode. We willen ook iedereen de mogelijkheid blijven geven de feestdagen en de lockdown wat gezelliger te maken thuis. Maar het is momenteel erg moeilijk, grote internetwinkels die redden het wel maar de kleine ondernemers zitten al snel in noodweer. Het spaargeld dat een buffer is voor moeilijke tijden raakt op, ook bij ons. We willen zo graag. We hebben de mensen echt nodig de steun wanneer mensen bestellen bij de kleine ondernemers maakt echt het verschil.”

Van nostalgie naar beleving

Nostalgisch kan je nog met je vingers langs oude platen en cd’s gaan wanneer je Memories and Music in Brielle bezoekt. De winkel is een museum voor elpee collectors, muziekliefhebbers en nostalgie snuivers en dé plek om te struinen naar dat ene nummer op die plaat of cd van toen wanneer je Brielle bezoekt. Er zijn mensen die nog terugdenken aan de Free Record Shop waar ze in het weekend cd’s uitzochten en luisterden aan de balie. Dat kan bij ons weer. Wat weinig mensen weten is dat Chris en Jacqueline uit het nalatenschap van de Free Record Shop veel in hun bezit hebben. 

“We kwamen toevallig in contact met de zoon van Hans breukhoven die zelf ooit begon met een grammofoonplatenwinkel in Schiedam en later oprichter en eigenaar van Free Record Shop was. Zijn zoon verhuisde en had nog veel in een opslag staat. Wij hebben daar toen veel van overgenomen. Bij ons in de winkel vind je veel terug, net als de mogelijkheid om muziek te luisteren of met andere klanten te praten over muziek. Het is toch anders dan muziek via internet. Fysiek een plaat opzetten, of een cd door je handen laten gaan is anders. Het geluid is vaak warmer en dieper. Het is echt zelf sfeer creëren.” 

Meer dan alleen muziek

Het aanbod in genre in de winkel is veelzijdig en erg compleet. Behalve het werk van internationale en Nederlandse artiesten vind je er ook een aanbod van bijzondere memorabilia, platenspelers en jukeboxen, gerelateerde kunst, bladmuziek, concert dvd’s en muziek films maar ook boeken die vaak niet meer in winkels te bestellen zijn. Voor een klein bedrag heb je al een leuke platenspeler en wat elpees en kan je thuis genieten. Op Facebook kunnen mensen op een leuke manier meebieden op een veiling die dagelijks aangeboden wordt.

“We hopen op een mooi nieuw jaar. En dan zou het fantastisch zijn als we de kans krijgen om onze opening alsnog te vieren met live muziek bijvoorbeeld.”

Memories and Music is online te bezoeken

www.memoriesandmusic.nl

www.facebook.com/Memories-and-Music

Voor meer informatie:

Info@memoriesandmusic.nl of 0181 – 508044

Een groot en volledig aanbod
De ‘Happy days’ coffeecorner
Optie om te kiezen voor klassiek Monopoly of een van de speciale edities van verschillende artiesten.