Boekentip: Kind onder de kannibalen – Charles Bukowski

Als je van die sarcasme houdt, grof taalgebruik en veel geweld dan is dit boek absoluut geniaal.

Het boek beschrijft hoe het kind ‘Henry’ opgroeit als kind van een Duitse moeder en een gewelddadige vader. Opgroeien is een voortdurend gevecht. Henry is gevoelig en opmerkzaam en gebaseerd op de schrijver zelf. Allebei groeiden tijdens de depressie, vonden ze weinig aansluiting met andere kinderen, hadden een vader die niet geïnteresseerd in hen was, maar hen wel geregeld mishandelde, hadden ernstige acné wat en ondraaglijke behandelingen in het ziekenhuis voor de kwaal.

Het boek leest lekker weg met eenvoudige zinnen, grof in beschrijving en taalgebruik afgewisseld met donkere humoristische elementen.
‘Henry’ is weerbarstig, onvriendelijk en asociaal. En toch draag je hem een warm hart toe.

Charles Bukowski schrijft onder andere boeken, poëzie en is ook bekend om zijn quotes.