‘Happy Stones’ een rage op Voorne Putten.

Ze noemen ze Happy Stones. Kleine beschilderde steentjes met afbeeldingen die bedoeld zijn om blij te maken, of in de sfeer van een bepaald seizoen of de feestdagen. Op heel Voorne Putten vind je ze zomaar op straat, en behalve volwassenen worden ook kinderen er erg blij van.

Happy Stones

De bedoeling van Happy Stones is dat wie er eentje vindt, de steen verplaatst en er zo een ander blij mee maakt. Ze worden gevonden zomaar langs een wandelpad, in het gras, bij een paaltje, op een stoeprand en hebben een vrolijke afbeelding of soms een boodschap. Het doel is dat het steentje op reis gaat en zo steeds een ander blij maakt. 

Op basisscholen worden de stenen vergeleken, geruild en gespaard alsof de Happy Stones het nieuwe Pokémon zijn. Kinderen worden er echt erg blij van, sparen de stenen en vinden de zoektocht buiten naar de stenen spannend en leuk. 

In Zwartewaal kunnen kinderen de letters van hun eigen naam verzamelen en zodra ze hun naam bij elkaar hebben gevonden daarvan een foto van zichzelf met de steentjes maken. De foto kan worden geappt naar een van de makers die onder de inzendingen een prijs verloot. Dat is voor kinderen een spannende wedstrijd, maar niet alle ouders waren er gerust op omdat zij niet direct op de hoogte waren over welke prijs er dan gegeven zou worden. Toch is het ‘Happy Stone spel’ een succes en wordt er naar verluid gekeken om een speciale kerstactie op te zetten. Op de Facebook pagina van Happy art Stones staat het Sinterklaas spel en de prijzen. Ook wordt de kerstactie uitgelegd waarbij de stenen vervangen worden door tegeltjes. In Zwartewaal is het een hele happening en het wordt door de meerderheid van de bewoners erg gewaardeerd.

Ook in België doet men mee met Happy Stones

Happy Stones is een wereldwijd succes. Ook wel Doodle Stones of Kindness Rocks genoemd zijn op facebook groepen te vinden die ver buiten Voorne Putten liggen. Verder zijn er ook nog Happy Stones dichterbij zoals in de regio Hoeksche Waard of op Goeree-Overflakkee met allemaal een eigen Facebook pagina.

In de regio Voorne Putten is een van de grootste Facebookpagina’s ‘Happy art Stones’ met ruim 630 leden‘. Het is zeker het afgelopen jaar met alle maatregelen een vriendelijk en vrolijk gebaar. 

Happy Stones worden ook wel Doodle Stones genoemd.