Vanaf vandaag: Mondkapje verplicht

Een spatscherm of een bandana zijn niet langer genoeg als je geen boete wilt krijgen. Vanaf vandaag zijn in alle openbare ruimtes het mondkapje verplicht. Wie geen mondkapje draagt kan een boete krijgen van 95 euro. Het mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar en ouder, en voor kinderen onder deze leeftijd is er geen verplichting.

Vooralsnog lijkt de tendens de in de handhaving enige coulance toe te passen.

“Bij het willens en weten betreden van het gebied zonder een mondkapje kan handhavend worden opgetreden’’, aldus Aboutaleb burgemeester van Rotterdam.

Er is discussie of de monkapjesplicht wel wetmatig zou zijn. Vooralsnog mag bij een noodverordening een hygienische maatregel verplicht worden voor de duur van drie maanden. ( Zie eerder artikel van VP actueel over de mondkapjes )