Aanmelden om mee te doen aan viering 1 april 2022 in Brielle van start.

In 2022 herdenkt Brielle dat op 1 april 1572 zij de eerste stad in Nederland was die werd bevrijd op de Spanjaarden. Dat wordt groots gevierd van 1 april tot 10 december 2022.

De viering van het jubileumjaar  is een samenwerking tussen Stichting Brielle 2022,  Stichting Eersteling der Vrijheid en de gemeente Brielle. Om in 2022 de 450 jaar vrijheid te vieren is de speciale website http://www.brielle2022.nl  opgericht. Daar kunnen alle inwoners van Brielle projecten indienen en/of zich als vrijwilliger aanmelden.

‘VERBINDEN IN VRIJHEID VOOR IEDEREEN’

Stichting Brielle 2022 is op zoek naar zowel kleine als grootschalige activiteiten. Activiteiten met een gezellig, wijk en buurt gerelateerd karakter, alsmede grootschalige evenementen, bedacht en uitgevoerd voor en door inwoners uit de gemeente Brielle.

De bedoeling is dat iedereen kan meedoen, jong en oud(er), zowel als organisator en/of als vrijwilliger. Voor meer informatie met betrekking tot het indienen van een project, inclusief online formulier, verwijzen we je vanaf nu dus graag door naar: www.brielle2022.nl.