Alsof er niets gebeurd is..

De RET doet zelf intern onderzoek naar welke omstandigheden hebben geleid tot het bizarre ongeluk met de metro in Spijkenisse dat door een stootblok reed en op de walvisstaart van het kunstwerk aan het einde van de metrolijn belandde. De inspectie leefomgeving en transport kijken met het onderzoek mee.

Foto’s van het metro stel op de staart gingen de wereld over en Ron Koorengevel van Maropol, het bedrijf dat de twee staarten maakte, vond de toevoeging aan het kunstwerk een fantastisch beeld.

Dat de walvis staart enorm sterk is wist Ron Koorengevel al. Het kunstwerk was voor het plaatsen uitvoerig getest. Desondanks verbaasde het hem wel dat het een metro stel kon houden. In de nacht van 1 op 2 november ging het mis. De RET kan nog geen uitspraken doen over het onderzoek dat nog loopt.

Na de opruimwerkzaamheden ziet het einde van de lijn in Spijkenisse er weer uit alsof er nooit iets is gebeurd. Al drijft er in het water wel nog afval van de werkzaamheden. De schade aan de walvisstaart is voor een voorbijganger niet opvallend te zien. De wijk lijkt weer terug te zijn gekeerd naar voor het ongeluk, al hoor je her en der nog wel wat buurtgenoten praten over hoe het afgelopen maand was.

Foto: RTL nieuws
De walvisstaart ziet er nog goed uit.
De schade is beperkt zichtbaar.
Restanten verwijderingsmateriaal liggen in de vijver onder de metrolijn.